Maltmølle til bryghuset

Hvor mange bryggerier vælger, at købe malt til deres produktion færdiglavet, så har jeg valgt, at lave det helt fra bunden og har derfor også opsat mig på, at skulle have en god maltmølle til mit bryggeri.

Der er mange muligheder når det kommer til bygning af maltmøller. Mange vælger at købe dem færdiglavede, hvilket også er ret nemt i det der vælter med fysiske og online butikker i Danmark, hvor man kan købe dem fra. Da det er ret store mængder af malt, som jeg skal have malet af gangen og da jeg godt kan lide, at have fuld kontrol over hvordan min proces forløber, så valgte jeg dog i stedet, at bygge min egen maltmølle til bryggeriet.

Jeg har i mit hovedrum i bryggeriet opsat to stykker træ til stativ for møllen. På denne vil selve modulerne til møllen stå godt og solidt placeret og sørge for, at min mølle kører så godt den kan. Til selve møllen har jeg valgt, at benytte mig af et valsemøllesystem, som også er klart det bedste, men også en dyrere og sværere fremkommelig løsning.

Til valsemøllen har jeg selvfølgeligt monteret en tragt til pålæsning og opsamling af malten. Til valsemøllen har jeg selvfølgeligt også påsat en god motor til processen. Jeg har valgt en motor, som kan gå fra 1 omdrejning til 250 omdrejning. Motoren er uhyre effektiv og samtidig energibesparende, hvilket selvfølgeligt blot er et ekstra plus til en velfungerende og god maltmølle.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.