Opsætning af mæskesystem

Mæskningsprocessen er altid en af de sværeste ting, som skal sættes op i et bryggeri. Selvom det lyder simpelt, at have et par gryder med vand i og varme op til de velkendte 77 grader, så er det lidt sværere når man vil gøre det i større omfang og ikke blot til et lille hjemmebrygprojekt i huset.

Bryglade1I det jeg vil have mit system til, at kunne klare større mængder af mæskning, så har jeg denne gang gået efter, at få sat et mere automatiseret system op, som gør det nemmere at arbejde med og samtidig optimerer mæskningsprocessen.

Jeg har derfor været ude og købe stort ind fra en specialbutik i Tyskland, hvor jeg kunne få nogle store tanke med indbygget varmeanlæg, som kan tage sig af opgaven. Det er den hidtil dyreste del af bryggeriet, men så har jeg også fremtidssikret mig med noget kvalitet, som forhåbentligvis også vil gøre kvaliteten af mine produkter bedre. I alt har jeg købt 3 store tanke, som kommer til at stå placeret centralt i det store bryggerirum. Tankene har jeg opsat på et solidt betonfundament og tilført vand ind –og udslusning. Hele systemet kan køre mere eller mindre automatisk, hvor den ud fra et kontrolpanel, som jeg også kan styre fra computeren kan sættes til, at selv tilføre vand og varme tanken op.

Når tanken er varm skal jeg blot tilføje mit produkt og lade det stå og passe sig selv indtil det er færdigt. Et fantastisk system, som trods prisen er det hele værd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.